onsdag, november 30, 2011

Mitt Bästa Jag

På den middagen jag nämnde nedan, den med kollegorna, sa en kär vän till mig i sin lilla avskedskål ' Sussi, när du är ditt bästa är du en av dom härligaste och grymmaste på kontoret men fan, du kan också vara en av dom absolut största bitcharna'. Vi skrattade gott åt det, mest hjärtligt, och jag tänkte att gud vad rätt han har. Jag har skrivit om det ganska många gånger nu. Att jag inte trivs med mig själv och den jag är just nu. Den där hårda, kantiga, snäsiga, arroganta otåliga personen som jag är alltsom oftast. Och det är extra illa att jag vet om det men ändå är fast. Så även om det är skitläskigt att sluta och att hela framtiden är oviss så är jag ändå glad. För 2012 ska bli mitt år. Då ska jag ta bättre hand om mig själv, sätta bättre gränser, umgås mer med fina vänner, träna mer och bli den där rosa, fluffiga, gosiga personen som jag vet finns där under alla sammanbitna lager av stress och hårdhet som skapats efter dom senaste årens törnar som kommit slag i slag. Bara en månad kvar nu.

måndag, november 28, 2011

Mot Nya Mål

Har inte skrivit så mycket om det än. Utom alla inlägg om Just Do It förstås. Men inte förklarat vad det egentligen handlar om. Men saken är den att jag ska sluta. På mitt drömjobb. På det stället där jag tillbringat elva år. Elva år! Där jag gjort min karriär. Med dom människor jag levt med år ut och år in. Vid årsskiftet lämnar jag dom. För något nytt. För något ovisst. För något kul men skrämmande och läskigt. Och ikväll firade dom av mig. Tidigt, men ändå. Och det är så svårt att ta in. Så mycket kärlek och så mycket trygghet. Kommer nog inte fatta det förrän senare.

söndag, november 27, 2011

Make My Day

Jag står inte riktigt ut med mig själv just nu. Alldeles för mycket inbokat och planerat och jag pressar mig till saker fast kroppen egentligen är trött och det blir inte bra. Är hängig och kort och toleransen är nere på noll. Trivs inte alls med att vara så här men fattar inte hur det ska gå annars nu sista veckorna fram till jul. För att väga upp min allmänt otrevliga attityd gav jag alldeles nyss den unga söta taxichaffören en fortfarande varm, nybakad lussebulle. Det är ju första advent och han stackarn behövde jobba. Inte en enda lussebulle hade han ätit (jag hade ätit minst fyra...) Han blev alldeles varm och glad hela han. Vilken liten hjälte jag är ändå.

Julstök

Nu är det äntligen dags. Köpte 12 st hyacinter igår. Fuktig grön mossa och amaryllis. Nu hänger vita julstjärnor och lyser i mina fönster och adventsljusstaken är framme. Peaches bjöd på hembakade lussebullar igår och nu är det fritt fram att grotta ner sig i julstök. Jag ligger som vanligt efter och hinner aldrig ikapp men nu är det i alla fall lite jul här hemma.

fredag, november 25, 2011

torsdag, november 24, 2011

Tradera

Ok, jag har mest sålt saker på Blocket tidigare. Älskar Blocket! Men nu tänkte jag göra min premiär på Tradera och vill gärna ha tips och råd från er som sålt där om ni har nån erfarenhet? Man måste väl inte sälja om man inte får tillräckligt bra bud? Jag har massor av saker jag skulle vilja sälja. Rensa ut garderoben till exempel.

tisdag, november 22, 2011

Vägra Frysa

Den har inte dragit igång än. Vintern alltså. Den är lite sen i år och ingen är gladare för det än jag. Men i år har jag preppat. Efter att ha gått och spanat några säsonger bestämde jag mig till slut för att inte frysa igen. Hatar att frysa om fötterna. Det är för vamt ute än så länge men när det biter till då kommer dom här att åka på fortare än kvickt. Dom står och väntar i hallen.

lördag, november 19, 2011

Under Ytan

Jag skulle kunna skriva om så mycket. Jobbiga saker. För det har varit en del såna nu ett tag. Ärligt talat så har det faktiskt det. Som nu senast när min senaste kärlek satt och gullade med sin sprillans nya flickvän mitt framför näsan på mig. Men jag är för trött just nu. Jag är helt jäkla utmattad och det där med att komma ikapp är fortfarande alldeles för långt bort. Det är tvätt överallt, papper och räkningar i högar. Vågen pekar uppåt och gymmet har jag glömt bort. Hyn är alldeles grå och torr och håret flygigt och med en utväxt som syns så att det stör. Fnasiga händer och dåligt nagellack och fötter som skulle behöva lite extra kärlek. Och även om jag så gärna skulle vilja göra nåt åt allt det här så kan jag inte annat än ligga här. Jag är för trött. Så om jag inte ringt på länge eller inte hunnit ses, ta det inte personligt. Det är bara lite mkt just nu. Jag kommer upp till ytan om en stund igen.

fredag, november 18, 2011

Idol i Linköping

Låååång dag idag. Kommer nog sluta jobba vid sisådär klockan 4 i natt. Men det ska nog gå det med. En hel dag i Linköping. Också ett sätt att spendera en fredagkväll. Och i morgon. I morgon. Då ska jag göra absolut ingenting.

torsdag, november 17, 2011

OTÅLIG...

Fuck komma ikapp. Jag vill allt det där. Allt det andra också. Nu. Nu!

onsdag, november 16, 2011

Att Komma Ikapp

Herregud vad tiden rusar fram just nu! Och snart är det jul. Kalendern buktar i sömmarna av alla inbokningar och allt där där myset man skulle vilja hinna med känns väldigt avlägset. Jag behöver rensa upp lite i min kalender, få lite mer struktur. Och sova lite mer. Det hade varit på sin plats. Kroppen har inte riktigt hängt med i allt det som jag mentalt har planerat in och sen sprungit runt på. Jag har en massa spännande planer på gång som ger mig en hel del energi men då är det lätt att springa lite för fort. Ska berätta mer lite senare. Men nu ska jag försöka komma ikapp lite först.

måndag, november 14, 2011

Egyptisk Bomull

Spenderade helgen i London. Så otroligt härligt. Var stressad som en skållad råtta innan jag åkte, jag kom ju precis hem från New York, där jag för övrigt fastnade i snöstormen. Men när jag väl kom i väg och var på plats gick det hur bra som helst. Eller nja, av en hel massa olika anledningar som jag inte ens orkar gå in på slutade det bland annat med att jag drack mer vodka än jag gjort i hela mitt liv på en och samma kväll tror jag. Och det var inte av några glada anledningar. Gud vad jag är trött på vissa av männen i mitt liv. Ibland behöver man bara bli riktigt jävla full. Det här visade sig vara ett sånt tillfälle. Och efter att ha haft förmånen att vid ett flertal tillfällen sista veckorna och av en hel massa olika anledningar få uppleva dyra, mjuka, underbara lakan av egyptisk bomull, ni vet såna med hög trådtäthet, så inser jag att jag nu har blivit gammal nog för att börja lägga seriösa pengar på lakan. Det är ju så enormt mycket härligare. Och är det inte så att man spenderar typ en tredjedel av sitt liv i sängen?

torsdag, november 10, 2011

Döda lllusioner

Det finns en massa saker som jag tror att jag är eller att jag gör som inte stämmer. Alls. Det är lustigt det där men om jag tänker efter så är det ungefär så här.

Jag tror att jag alltid är i tid
(Det är jag inte, har blivit något av en tidsoptimist)
Jag tror att jag är ordningsam
(Det är jag inte, mina kollegor vet hur mitt skrivbord ser ut)
Jag tror att jag har bra vanor
(Det har jag inte. Äter för mkt chips och dricker för mkt vin)
Jag tror att jag är mindre än vad jag är
(Det är jag inte. Flera par jeans och massor av klänningar i min garderob bevisar att jag väger bra mkt mer än vad jag vill tro)

Men saker som jag är eller gör som fortfarande stämmer finns det däremot gott av.

Jag älskar DVD boxar, trivs bäst med fina vänner över krispigt vitt vin, kan inte leva utan musik, är frusen och sover helst i sockor, läser hellre Vanity Fair än The Economist, ogillar att gå upp tidigt på morgonen, klarar inte av att duscha kallt och drömmer om ett badkar med tassar.

onsdag, november 09, 2011

Att Aldrig Dansa Nykter

HAHAHAHA!! Usch...jag rodnar. Hahahahaha.

Idag provade jag Sh'Bam för första gången. Har ni provat nån gång? Danspass på SATS. Jag som i och för sig vet att jag har rätt kackig koordinatinsförmåga (vad det gäller koreografi) trodde i alla fall att jag var liiiite mjukare i kroppen än vad jag var. Jag som brukar älska att dansa och som har haft noll problem med att stå på högtalare eller bord och dansa ute. Men nu....HAHA!! Plötsligt dök den bittra insikten upp. Jag dansar nog aldrig nykter...Så stel jag såg ut! Så obekvämt jag svängde på höfterna. Så i otakt som jag skakade på mig. Usch, det var hemskt att se. Eller fantastiskt roligt för dom som stod utanför. Jag vet inte...Egentligen har jag ingen lust att någonsin gå tillbaka men just därför kanske jag borde gå mer på Sh'Bam klasser och lära mig att skaka loss. Nykter alltså. Annars är det tydligen inga problem. Usch, haha, I need a boyfriend... Eller åtminstone..ni vet vad.

Ni var inte så bra på webbhotell förresten. Men tack Dogge för tipsen! Listan var toppen. Ska dra igång snart.

måndag, november 07, 2011

Tips På Webbhotell?

Nu behöver jag er hjälp. Helt nytt område för mig där alla ni IT vana experter får bidra med smarta tips och råd. Jag behöver registrera en domän, har ni några bra webbhotell att rekommendera och vad är det man egentligen behöver? Alla tips mottages tacksamt!

söndag, november 06, 2011

Egna Barn Och Andras Ungar

Jag vet inte var det kom ifrån ärligt talat. Eller när det började. Eller, det är väl helt naturligt. Men jag vet inte varför det kom just nu. Men dom senaste månaderna har det blivit mer och mer tydligt för mig att jag vill ha barn. Kanske var det när jag blev gudmor till Lolas yngsta. Kanske är det alla gulliga ungar som finns omkring mig. Tessie fick nyss barn (hurra! det blev en son) och ikväll hängde jag med mina kusiners gullisar till barn. En kollega gifte sig i helgen och jag vill också. Det vill jag verkligen. Vet inte om jag druckit för mycket rödvin men det är i alla fall så det känns. Tror vi att det finns nån där ute som kan se till att allt det här blir sant?

fredag, november 04, 2011

Äntligen Fredag

Jag har sällan varit så glad för helg. Den här veckan började i USA och på bara några dagar har den redan innehållit två konserter och sena vinkvällar så jag behöver få lite ordning på livet. Lördagen ska ägnas åt uppackning, rensning av resväskor, genomgång av kvitton, flertalet tvättar och städning av lägenheten. Så det är tur att det blir en lugn helg. Tid att komma ikapp och framförallt vila upp mig. Förhoppningsvis kan jag bli av med den här sega förkylningen jag dragit på i all evighet. Men redan nästa helg är det dags igen. Då ska jag tillbaka till London. Längtar redan.

Alla Ligger Med Alla

Så är det. Helt sjukt. Men otroligt att man fortfarande blir förvånad. Det dyker hela tiden upp nya historier om folk, vänner och bekanta. Alla hänger liksom ihop på ett eller annat sätt och världen känns plötsligt väldigt liten. Jag kanske borde gift mig med min första stora kärlek direkt efter gymnasiet. Då kanske man hade sluppit det här.

tisdag, november 01, 2011

RiRi

Jetlaggen är inte att leka med idag (jag måste bli bättre på att kunna sova på flygplan) men jag tvingade mig att stanna uppe. Ville inte missa Rihanna och ett utsålt Globen. Den där vackra människan! Hon var ju sjuk och lät raspig i början men efter Man Down kom rösten tillbaka och lät fantastisk. Hon är en sån stjärna. Och efter alla år blir jag fortfarande alldeles tårögd av stora (och små för den delen) konserter. Ser så mycket fram emot Florence + the Machine på torsdag. Men först ska jag sova. Lyckan av att få sova i sin egen säng!

Home Sweet Home

Äntligen hemma! Jag brukar ju längta bort direkt när jag är på hemväg men inte den här gången. Efter inställda plan i söndags, två extra nätter i ett igensnöat New Jersey och bråk med flygbolag och personal så är jag faktiskt mest glad att jag överhuvudtaget är hemma. Jetlaggad som en galning och på väg till jobbet kan jag säga att det finns en hel del saker med Sverige och med min egen lägenhet som jag ska bli bättre på att uppskatta. Mer om det snart när jag har mer tid.